For evigt

forevigt

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst For evigt af Kristina Stoltz.

Fra  bogens bagsidetekst:

Ingen har hørt fra Baby i næsten to år, da hun en aften dukker op i sit barnebarns kollektiv.

Babys datter Anna kan ikke tilgive hende, mens Cajsa, som altid har været knyttet til sin mormor, føler stor lettelse over, at hun er kommet tilbage. Baby begynder at forstå, at hendes rastløse livsførelse har haft konsekvenser, og alt imens hun flytter ind i kollektivet og hvirvles ind i Cajsas liv og klimaaktivisme, forsøger hun at nærme sig Anna, inden det er for sent.

For evigt er en roman om kærlighed, omsorgssvigt, forældreskab og venskaber midt i en tid, hvor verden, som vi kender den, er i opbrud.

For evigt er en samtidsroman og en slægtsroman om tre generationer af kvinder. Sproget er let og flydende og i lange stræk ligefrem poetisk. Karaktererne er troværdige – mest markant er den stærke og lidt flippede Baby, der nu, hvor hun er over halvfjerds, ser tilbage. Hun har været meget fraværende i sin datters barndom men til gengæld ret meget til stede i sit barnebarns. Hun har et ønske om et tættere forhold til sin datter, men hun har svært ved at finde ud af hvordan. Det er meget fint og stærkt beskrevet. For evigt er en interessant og tankevækkende roman om de nære relationer, der er så vigtige for os mennesker – og somme tider så svære.

Læs mere om For evigt hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *