Læst i september 22

laestiseptember22

I løbet af september har jeg læst bøgerne på billedet. Som altid har jeg bevæget mig rundt i forskellige genrer:

Med døden til følge af Lars Daneskov er en fortælling om en familie i dyb sorg – men også en reminder til alle om forpligtelsen til at leve videre for de levendes skyld.

Livas storebror, Victor er død. Tre år efter den tragiske hændelse er familien stadig i dyb sorg. Forældrene taler ikke ret meget mere – hverken med hinanden eller Liva. Victor fylder det hele, selv om han ikke er der mere. Liva føler sig overset og uelsket.

Børnene i bogen går i 5. klasse, og børn omkring den alder og opefter samt voksne kan have udbytte af bogen. En bog man ikke kan undgå at blive berørt af.

Sten saks papir af Alice Feeney.

Tror du, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om en ekstra gang.

Der har længe været noget galt mellem hr. og fru Wright.

Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv. Han kan ikke genkende familie eller venner, knap nok sin egen hustru.

Hver år på deres bryllupsdag giver parret hinanden små gaver – papir, læder, træ, bronze – og hvert år skriver Adams hustru et brev til ham, som hun aldrig lader ham læse. Før nu.

Sten saks papir er en virkelig velskrevet og rigtig spændende krimi med et meget udspekuleret plot, som jeg på ingen måde havde regnet ud.

Dagmars svære valg af Gertrud Tinning. Bogen er en selvstændig fortsættelse af En uretfærdig tid, som jeg tidligere har anmeldt her på bloggen.

København 1913. Dagmar og Otto bor på Vesterbro. Otto er slagter, og Dagmar er bryggeriarbejder på Carlsberg. Dagmar har altid ønsket sig at få børn, men det er aldrig lykkedes. Otto drømmer om at åbne sin egen slagterforretning, og det sparer parret op til.

En tidlig morgen finder Dagmar et nyfødt barn, der er anbragt i en skraldespand i baggården. Dagmar ser en mulighed for endelig at få det barn, hun så inderligt ønsker sig. Men kan hun bare tage barnet til sig?

Jeg er simpelt hen så vild med de her to historiske romaner om stærke kvinder, der ikke lader sig kue. Jeg var glad for En uretfærdig tid, men synes faktisk, at denne fortsættelse er endnu bedre.

Tilbage til Rosenlyst af Katrine Wessel er 8. bind i serien om Wintherdynastiet fra Trondhjem.

Familien Winther er samlet på deres lystgård, Rosenlyst. Dagene går med cykelture, tennis, badning i fjorden og te på terrassen. Men da en uventet gæst dukker op, skifter stemningen brat.

Jeg er helt pjattet med den serie. Der sker hele tiden noget, karaktererne udvikler sig og nye kommer til. Der er masser af stemning, romantik, drama og intriger i såvel denne nye bog som i hele serien. Tilbage til Rosenlyst lever fuldt og helt op til de foregående bøger i serien. Nu glæder jeg mig bare til den næste.

For evigt af Kristina Stoltz er en samtidsroman og en slægtsroman om tre generationer af kvinder. Sproget er let og flydende og i lange stræk ligefrem poetisk. Karaktererne er troværdige – mest markant er den stærke og lidt flippede Baby, der nu, hvor hun er over halvfjerds ser tilbage. Hun har været meget fraværende i sin datters barndom men til gengæld ret meget til stede i sit barnebarns. Hun har et ønske om et tættere forhold til sin datter, men hun har svært ved at finde ud af hvordan.

For evigt er en interessant og tankevækkende roman om de nære relationer, der er så vigtige for os mennesker – og somme tider så svære.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *