Læst i maj 2022

laestimaj2022

I  løbet af maj har jeg læst bøgerne på billedet. Som altid har jeg bevæget mig rundt i forskellige genrer.

Asketræet af Anne Thorogood er en meget romantisk roman: Mayas liv ligger i ruiner. Hun er knust over sin mors død, arbejdsmæssigt kæmper hun for sin overlevelse med sit nystartede webfirma, og et sted i kulissen spøger ekskæresten. Under sin bedste venindes polterabend fortsætter nedturen, da hun på pinlig vis kommer til at fornærme den flotte fotograf, Nicholas, som er hyret til lejligheden.

Undervejs kørte jeg lidt fast i bogen, der nok er lidt for forudsigelig og tuttenuttet efter min smag.

Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff er baseret på virkelige hændelser.

Det meste af bogens handling udspiller sig i Polen i 1942.

Attenårige Sadie bor sammen med sine forældre i den jødiske ghetto i Krakow. Da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, gemmer Sadie og hendes familie sig i byens kloakker. Det er hårdt at leve i kloakkerne. Hver dag er en kamp for at overleve. En dag kigger Sadie op gennem en rist og får øjenkontakt med en ung kvinde oppe på gaden. Kvinden er Ella Stepanek.

Da Ella og Sadie får øje på hinanden, sker der noget særligt. Deres møde bliver starten på et venskab. Ella sætter sig for at hjælpe Sadie – koste hvad det vil.

Kvinden med den blå stjerne er en af den slags bøger, som det er meget svært at lægge fra sig. Jeg har været helt opslugt af historien om de to kvinder og deres usædvanlige venskab.

Altid ved din side af Nikola Scott fortælles i to tidsspor.

I 1940 følger vi den unge Violet. Hendes liv tager en dramatisk drejning, da hendes kusine bliver dræbt under et af tyskernes bombeangreb på London. Violet flygter fra det hele ved at indrullere sig som markpige på godset Winterbourne gennem Womens Land Army. På godset kommer hun til at arbejde hårdt og knytte tætte venskaber.

Altid ved din side er en både rørende og fin fortælling med både alvor og humor, og jeg vil anbefale bogen til alle, der kan lide en god historisk roman.

Den glemte landsby af Lorna Cook er inspireret af historien om Tyneham i Dorset, der i 1943 blev beslaglagt af den britiske hær. Handlingen udspiller sig i to tidsspor.

I 1943, da verden er i krig, bliver beboerne i Landsbyen Tyneham beordret til at forlade deres hjem, for at landsbyen kan overdrages til den britiske hær. Aftenen, før byen skal rømmes, sker der en voldsom hændelse.

I 2018 er Melissa på ferie ved Englands sydkyst sammen med sin kæreste Liam. Melissa har glædet sig til ferien, men til hendes skuffelse, tilbringer Liam ikke feriedagene sammen med hende. Han vil hellere bruge tiden på at surfe, så Melissa er lidt ensom. For at få tiden til at gå besøger hun den glemte landsby Tyneham. Landsbyen er netop genåbnet som museum efter at have været helt lukket i mere end 75 år.

Romanen rummer en fin blanding af romantik, drama og historie, og er samtidig skrevet i et let og flydende sprog. Alt i alt en bog for alle, der kan lide en feel good roman med et historisk touch.

Kryb af Julie Hastrup er niende selvstændige bind i krimiserien om drabsefterforsker Rebekka Holm.

Gro bor på Ungdomsøen uden for Københavns Havn sammen med en flok andre unge. De arrangerer events på øen, og en dag skal der holdes et arrangement for et politisk parti. Gros veninde Frida er på øen for at hjælpe til. Næste morgen er Frida ikke til at finde, og Gro aner ikke, om hun har taget færgen tilbage til København, eller hvor hun er blevet af. Hun har ikke ladet høre fra sig.

Da man senere finder Frida død på øen, er det drabsefterforsker Rebekka Holm, der bliver kaldt ud.

Kryb lever fuldt ud op til kvaliteten af seriens foregående bind. Som altid er beskrivelser af personer og miljøer skarpe og troværdige. Kryb er en virkelig spændende krimi, der tager udgangspunkt i en aktuel og meget alvorlig og skræmmende form for kriminalitet.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *