Kryb

kryb

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Kryb af Julie Hastrup. Bogen er niende selvstændige bind i krimiserien om drabsefterforsker Rebekka Holm.

Gro bor på Ungdomsøen uden for Københavns Havn sammen med en flok andre unge. De arrangerer events på øen, og en dag skal der holdes et arrangement for et politisk parti. Gros veninde Frida er på øen for at hjælpe til. Næste morgen er Frida ikke til at finde, og Gro aner ikke, om hun har taget færgen tilbage til København, eller hvor hun er blevet af. Hun har ikke ladet høre fra sig.

Da man senere finder Frida død på øen, er det drabsefterforsker Rebekka Holm, der bliver kaldt ud. Rebekka prøver at komme sig, efter hendes kæreste har gjort det forbi imellem dem. Så det passer hende godt at fordybe sig i en efterforskning og slippe for at tænke på sine egne problemer. Da chefen vil lukke sagen om Frida som et ulykkeligt selvmord, kæmper Rebekka imod og med hjælp fra en dygtig retsmediciner kommer hun snart på sporet af noget, der peger i en helt anden retning. Snart leder Rebekka og hendes makker efter en kynisk gerningsmand kaldet Diabolus.

Kryb er en uhyggeligt aktuel roman om magt, misbrug og sårbarhed.

Som læsere af min blog nok ved, et jeg stor fan af Julie Hastrups krimier om Rebekka Holm. Alle seriens bøger er spændende og velskrevne. Kryb lever fuldt ud op til kvaliteten af seriens foregående bind. Som altid er beskrivelser af personer og miljøer skarpe og troværdige. Kryb er en virkelig spændende krimi, der tager udgangspunkt i en aktuel og meget alvorlig og skræmmende form for kriminalitet.

Jeg har tidligere anmeldt t Blodspor og Mirakelmanden og Vildskud – andre bind i serien om Rebekka Holm.

Læs mere om Kryb hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *