Kvinden med den blå stjerne

kvindenmeddenblaastjerne

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff. Romanen er baseret på virkelige hændelser.

Det meste af bogens handling udspiller sig i Polen i 1942.

Attenårige Sadie bor sammen med sine forældre i den jødiske ghetto i Krakow. Da nazisterne begynder at deportere ghettoens indbyggere, gemmer Sadie og hendes familie sig i byens kloakker. Det er hårdt at leve i kloakkerne. Hver dag er en kamp for at overleve.

En dag kigger Sadie op gennem en rist og får øjenkontakt med en ung kvinde oppe på gaden. Kvinden er Ella Stepanek, der kommer fra forholdsvis velhavende kår. Hun bor sammen med sin stedmor, der har tætte forbindelser til den tyske besættelsesmagt. Ella er ensom og savner sin kæreste, der kæmper i  krigen.

Da Ella og Sadie får øje på hinanden, sker der noget særligt. Deres møde bliver starten på et venskab. Ella sætter sig for at hjælpe Sadie – koste hvad det vil.

Kvinden med den blå stjerne er en af den slags bøger, som det er meget svært at lægge fra sig. Jeg har været helt opslugt af historien om de to kvinder og deres usædvanlige venskab. Romanen er en både barsk og rørende historie om venskab, mod og selvopholdelsesdrift.

Jeg har tidligere anmeldt Hittebarnets historie af Pam Jenoff.

Læs mere om Kvinden med den blå stjerne hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *