Læst i juli 2021

 

laestijuli2021

I juli har jeg læst en stak skønne og meget forskellige bøger:

Hannies bog af Lisa Wingate er inspireret af virkelige begivenheder og originale avisannoncer fra Sydstaterne, hvor frigivne slaver efterlyste savnede slægtninge. Romanens handling foregår i to tidsspor. I 1875 i tiden efter den amerikanske borgerkrig tager 18-årige Hannie fra Louisiana ud på en farefuld færd for at finde sin mor og sine søskende, som hun blev adskilt fra, da hun var en lille pige. I 1987 bliver den unge lærer Benedetta ansat på en skole i Louisiana. Stedet er præget af raceulighed, fattigdom og opløste familier. Eleverne har ikke meget tro på fremtiden og de kender ikke deres egen historie. De er overhovedet ikke motiverede til at deltage i undervisningen. Benedetta sætter sig for at ændre på tingene. En både barsk og rørende fortælling.

Overleverne af Alex Schulman handler om tre voksne brødre, der kører gennem Sverige mod den ødegård, hvor de sammen med forældrene tilbragte deres barndoms sommerferier. Der hvor de som børn gik på opdagelse i skoven og badede i søen. Det er første gang i tyve år, de skal tilbage. Der skete noget voldsomt dengang for længe siden, som gjorde at de aldrig mere som familie vendte tilbage til ødegården. Men nu skal brødrene gense stedet. Med sig har de deres mors aske, som hun har ønsket skal spredes netop der. En roman jeg læste med en klump i halsen.

Manden i tre dele af Thomas Bagger er en rå og ret voldsom krimi med et indviklet plot, der ikke sådan lige er til at regne ud på forhånd. Der er et ret stort persongalleri, som jeg ind imellem havde mit hyr med at holde styr på. Manden i tre dele er er en lidt anderledes krimi, synes jeg – men det er svært at fortælle ret meget, uden at komme til at afsløre for meget.

Ellinors modige valg af Katrine Wessel. Bogen er fjerde bind i serien om Winther-dynastiet. Efter sin mands død bor Ellinor Winther hos sine svigerforældre sammen med sin lille datter. Men Ellinor er en selvstændig kvinde, der ikke kan finde sig til rette med bare at sidde til stads i familiens fine stuer. Hun vil leve sit liv på en anden måde. Så hun beslutter sig for at finde sig et arbejde, så hun kan forsørge sig selv og sin datter. Jeg er begejstret for seriens univers.

Når alt kommer for en dag af Katrine Wessel. Bogen er femte bind i serien om Winther-dynastiet. En fremmed banker på døren hjemme hos enkefru Mathilde Skjønberg. En banken, som vil vende op og ned på både enkefruens og familien Winthers tilværelse. Men er den fremmede, smukke Anna den, hun udgiver sig for at være? Selv om man som læser efterhånden kender seriens karakterer temmelig godt, bliver man stadigvæk overrasket.

kostogkronisksygdom

Jeg har læst endnu en bog i juli, men den kunne ikke komme med i bogstakken på billedet. Det er nemlig e-bogen Kost & Kronisk Sygdom af Strange og Siv Skov. Så den får sit eget billede. Kost & Kronisk Sygdom er et sandt bombardement af informationer om kost og sundhed – fra en lidt anden vinkel, end de fleste måske er vant til. Det hele bliver præsenteret på en måde, der er til at forstå, og er krydret med en god portion humor. Den røde tråd i bogen er fortællingen om den erhvervede viden, der hjalp Strange Skov til at ændre sin kost, tabe 20 kg og blive symptomfri trods den gigtsygdom, han har arvet fra sin far. Strange Skov fortæller, at han er sikker på, at når han kunne gennemføre de resultatskabende livsstilsændringer, så kan andre også gøre det.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *