Hannies bog

hanniesbog

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Hannies bog af Lisa Wingate.

Hannies bog er inspireret af virkelige begivenheder og originale avisannoncer fra Sydstaterne, hvor frigivne slaver efterlyste savnede slægtninge.

Romanens handling foregår i to tidsspor. I 1875 i tiden efter den amerikanske borgerkrig tager 18-årige Hannie fra Louisiana ud på en farefuld færd for at finde sin mor og sine søskende, som hun blev adskilt fra, da hun var en lille pige. Hendes ledestjerne er tre glasperler, som hun engang fik af sin mor. Alle i familien bærer sådan tre perler. Perlerne er et symbol på familiens samhørighed og skal gøre det nemmere for de enkelte familiemedlemmer at genkende hinanden, når de en dag forhåbentlig ses igen

I 1987 bliver den unge lærer Benedetta ansat på en skole i Louisiana. Stedet er præget af raceulighed, fattigdom og opløste familier. Eleverne har ikke meget tro på fremtiden og de kender ikke deres egen historie. De er overhovedet ikke motiverede til at deltage i undervisningen. Benedetta sætter sig for at ændre på tingene.

Læseren følger skiftevis de to kvinder i hver deres tid. Til sidst bliver deres historier vævet sammen på fineste vis.

Jeg har været helt opslugt af bogen. Tanken om de stakkels familier, hvor forældre og børn brutalt blev revet væk fra hinanden, er hjerteskærende. De to hovedpersoner Hannie og Benedetta er et par stærke kvinder, der kæmper med næb og kløer for det, der betyder noget for dem. I det hele taget er romanens karakterer troværdige, og hele historien er velskrevet og både barsk og rørende. At historien er inspireret af virkelige hændelser gør den endnu mere vedkommende.

Jeg har tidligere anmeldt Inden vi blev jeres af Lisa Wingate her på bloggen.

Læs mere om Hannies bog hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *