Inden vi blev jeres

 

indenviblevjeres

Jeg har læst Inden vi blev jeres af Lisa Wingate.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog & Ide. Indlægget indeholder reklame/affiliale links.

I 1939 bliver Rill Foss og hendes fire mindre søskende efterladt alene hjemme på familiens husbåd på Mississippi-floden, da deres mor må hastes til hospitalet i forbindelse med en kompliceret tvillingefødsel. Næste dag dukker et par politibetjente op og tvinger børnene med sig under påskud af, at de skal besøge deres forældre på hospitalet. Det er desværre ikke sandt, og børnene bliver i stedet for anbragt på et tarveligt børnehjem, hvor Rill som den ældste kæmper hårdt for at holde søskendeflokken samlet.

Mere end 75 år senere kaldes Avery Stafford hjem til South Carolina, fordi hendes far, der er senator og ramt af alvorlig sygdom, har brug for hendes støtte. Under et besøg på et lokalt plejecenter møder Avery en ældre kvinde, der insisterer på, at de kender hinanden. Desuden har kvinden et foto på sit natbord af en kvinde, der til forveksling ligner Averys farmor. Avery begynder at grave i sin families historie for at finde ud af, om der er en forbindelse mellem familien og kvinden på plejehjemmet.

Inden vi blev jeres  bygger på den virkelige historie om børnehjemslederen Georgia Tann, der med hjælp fra en større netværk af korrupte læger, politifolk og dommere fik tusindvis af børn af enlige og/eller fattige forældre fjernet eller kidnappet  fra 1920 og helt frem til omkring 1950. Børnene blev anbragt på tvivlsomme, hemmelige børnehjem og fik nye navne og nye fødselsdatoer og blev senere mod betaling bortadopteret til velstillede familier.

Inden vi blev jeres er en hjerteskærende og gribende fortælling, som har gjort stort indtryk på mig. Det er frygteligt at tænke på, at børn rent ud sagt blev stjålet fra deres forældre, for at bagmænd kunne tjene penge på at bortadoptere dem til barnløse familier, der kunne betale. At børnene blev umenneskeligt behandlet, mens de ventede på at blive anbragt i deres nye familier, gør ikke sagen bedre. Inden vi blev jeres er en af de historier, der går lige i hjertet.

Hvis du kunne lide Pigen uden navn, vil Inden vi blev jeres helt sikkert også være en bog for dig.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *