Under bjælken

underbjaelken

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Under Bjælken af Jens Andersen.

Gennem otte kapitler tegner Jens Andersen et portræt af Kronprins Frederik. Bogen er baseret på møder og samtaler med Danmarks kommende konge samt interviews med hans hustru, bror, forældre og nære venner.

Bogen går tæt på Kronprins Frederiks viljestærke kamp for at forlige sig med sin skæbne og rolle. Den skildrer hans mange kampe med sig selv og sine omgivelser og følger den personlige rejse fra genert dreng til rebelsk ung mand, frømand, ægtemand og far til fire. Der er en god blanding af fakta og små anekdoter om Kronprinsens liv fra fødslen i 1968 og fem årtier frem.

Der findes vel næppe den dansker, der ikke kender lidt til Kronprinsens gøren og laden. Siden han blev født, har pressen forsøgt at følge hans liv tæt, og han har haft svært ved at færdes uden at have pressefotografer i hælene. Og på en måde synes vi vel alle sammen, at vi i en eller anden grad kender Kronprinsen.

Under bjælken tegner et mere nuanceret billede af Kronprins Frederik, end det vi kender fra pressen. Forfatteren går ret tæt på Kronprinsen, men man fornemmer undervejs, at der er en tydelig grænse. Hertil og ikke længere. Der er også et privatliv, der skal værnes om. Biografien har været en god læseoplevelse og har bidraget med nye facetter til min personlige opfattelse af Danmarks kommende konge.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *