Læst i september

laestiseptember

I løbet af september har jeg læst disse tre dejlige, dejlige bøger.

Jeg har modtaget bøgerne som anmeldereksemplarer.

Lupus af Jens Henrik Jensen er en meget velkomponeret og spændende roman, som jeg har været meget optaget af. Personskildringerne i romanen beskriver en broget flok og er ualmindeligt præcise og troværdige. Bogen er mit første møde med Jens Henrik Jensens forfatterskab, og jeg glæder mig meget til at læse flere af hans bøger. Først og fremmest skal jeg så hurtigt som muligt læse de tre første bøger om den meget sympatiske Niels Oxen.

Blodspor af Julie Hastrup – jeg er stor fan af Julie Hastrups bøger om Rebekka Holm. De er allesammen spændende og velskrevne. Blodspor er ingen undtagelse. Faktisk vil jeg mene, at Blodspor er den hidtil bedste i serien. Beskrivelser af personer og miljøer er som altid vældig gode og i dette tilfælde kalder de stærke følelser frem hos læseren – i hvert fald hos mig. Der er mange tråde, der skal samles – og det bliver de på fineste vis.

Planen af Morten Pape har gjort stort indtryk på mig – det er en meget barsk beretning om et miljø, der ikke er let at navigere i – især ikke for børn og unge. Et miljø, hvor vold, druk, hærværk og stoffer hører til dagens orden. Morten Pape beskriver knivskarpt, hvad der sker, når mange socialt udsatte samles på ét sted og hvilke problemer, der følger i kølvandet på fejlslagen integration.

Tre meget forskellige bøger – men alle tre virkelig, virkelig gode.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *