Den usynlige pige

denusynligepige

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Den usynlige pige af Lisa Jewell.

Fra bogens bagsidetekst:

Efter sine forældres død har 17-årige Saffyre Maddox gået i terapi hos børnepsykologen Roan Fours. Da Roan efter tre års behandling vurderer, at Saffyre er klar til at komme videre, føler hun sig svigtet, og i ly af mørket begynder hun at udspionere Roan og hans familie for at bevare en forbindelse til ham.

Over for familien Fours’ hus bor Owen Pick. Han har aldrig haft en kæreste, bor på sin tantes gæsteværelse, og så er han for nylig blevet fyret fra sit job som lærer efter at være blevet beskyldt for seksuelt krænkende adfærd. Han benægter selv på det kraftigste, og da han en dag desperat søger efter professionel hjælp online, bliver han suget ind i internettets mørkeste afkroge.

På valentinsdag forsvinder Saffyre – og det viser sig, at Owen var den sidste, der så hende i levende live.

Lisa Jewell formår på en helt særlig måde fastholde sine læsere fra første til sidste side i sine krimier. I Den usynlige pige går det hele op i en højere enhed. Persongalleriet er både interessant, originalt og overbevisende. Selve historien er bygget op over temaer som utroskab, tab, svigt og overgreb. Det hele spindes på mesterlig vis sammen til en meget spændende og nervepirrende læseoplevelse. Den usynlige pige er efter min mening forfatterens hidtil bedste krimi og i det hele taget en af de bedste og mest helstøbte krimier, jeg har læst længe.

Jeg har tidligere anmeldt Den fremmede Gæst, Og så var hun væk og Huset i Chelsea af Lisa Jewell her på bloggen.

Læs mere om Den usynlige pige hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *