Jorden under mig

jordenundermig

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Jorden under mig af Helle Vincentz. (People´s)

Bogens bagsidetekst:

Helle vokser op på en gård på Sydsjælland i 1980èrne. Mor er skolelærer, far er landmand. Helle er på fars hold, søsteren på mors.

Helle forstår ikke alt hvad der foregår omkring hende. Men hun ved at statsministeren er ond. Det er ham som er skyld i kartoffelkuren, som gør livet surt for landmændene. Derfor skændes far og mor oftere og oftere. Far begynder at opføre sig underligt. Og en dag skyder han sig i sine forældres kælder.

Jorden under mig er en roman om at konfrontere en ubærlig fortid og komme på sporet af sandheden om sin familie. Og sig selv.

Jorden under mig er mit første møde med forfatteren Helle Vincentz. Og jeg må ærligt indrømme, at både bog og forfatter har slået benene væk under mig. Denne erindringsroman er både vedkommende, rørende, modig, velfortalt og vigtig. Forfatterens evne til at fortælle om barndomsoplevelserne med barnets stemme og ordvalg virker utrolig stærkt.

I det hele taget er sproget i romanen sublimt. Helle Vincentz kan med få velvalgte ord bekrive en situation eller en stemning på en meget præcis og levende måde. Jeg er vild med hendes måde at skrive på, og jeg vil bære hendes fortælling med mig i lang tid. Den rummer så meget stof til eftertanke. En ekstraordinær roman, som har rørt mig dybt. Jeg vil anbefale Jorden under mig på det allervarmeste.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *