Helt uden gluten

heltudengluten

Jeg har haft den fornøjelse at gennemlæse Helt uden gluten af Kathrine Rosamunde Virring og Mette Marie Viscor.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Tilbage i firserne spiste jeg i nogle år glutenfri mad efter råd fra min allergispecialist. Dengang var der ikke særlig mange alternativer til almindeligt mel at finde på hylderne i supermarkederne, og det var mere end svært at finde opskrifter på brød uden gluten. Men det gik. Man kan jo vænne sig til meget, og efterhånden fandt jeg ud af at bage noget brød, der var til at spise. Efter nogle år begyndte jeg at spise almindeligt rugbrød igen og senere også hvedebrød af og til.

Med mine erfaringer med bagning uden gluten i bagagen var det helt enestående at få den smukke og indbydende bog Helt uden gluten i hånden. Det kom faktisk lidt bag på mig, at der er sket meget på det område, siden jeg beskæftigede mig med det sidst. Det er meget glædeligt.

Nu har jeg taget fat på en periode uden gluten igen for at se, om det måske kan have en gavnlig indflydelse på mit eksem. I den forbindelse har det været en gave at stifte bekendtskab med bogen Helt uden gluten. Bogen byder på en gennemgang af forskellige glutenfri meltyper og andre spændende ingredienser samt generelle fif til, hvordan man i det hele taget griber bagningen an, når man bager uden gluten. For en glutenfri dej skal behandles lidt anderledes end en dej af almindeligt hvede- eller rugmel.

Til mit held er mange af opskrifterne mælkefri – eller mælken kan sagtens skiftes ud med anden væske. Så selv om jeg er mælkeallergiker, kan jeg bruge opskrifterne.

Bogen er fuld at inspirerende og indbydende opskrifter og skønne billeder af lækkert bagværk. Jeg har planlagt, at jeg skal i gang med at bage mit glutenfri brød med surdej. Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg meget spændt på.

Jeg skal lige love for, at glutenfri bagning og glutenfrit brød er noget helt andet og meget bedre i dag, end det var for 30 år siden.

Læs mere om Helt uden gluten på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *