Himlen over København

himlenoverkoebenhavn

Jeg har læst Himlen over København af Dorthe Studsgarth.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklame/affiliate links.

Handlingen i Himlen over København udspiller sig over bare et enkelt døgn. En decemberdag og -nat.

En varslet snestorm rammer byen.

Tim skal en tur på hospitalet til en planlagt behandling, og bagefter er det hans mening at tage til julefrokost med kollegerne for så at slutte aftenen af hjemme og fri til sin kæreste.

Christina er nødt til at improvisere i sit job på morgen-tv, fordi sneen forhindrer folk i at nå frem til studiet til tiden. Men i virkeligheden er hun mest optaget af at tænke på den surprise-fest hun skal holde for sin mand Mark samme aften.

Mark er mest optaget af den restaurant, han lige har åbnet sammen med sin partner Noorah. Han er lidt stresset over, at han ikke har fortalt hende, at han har ansat sin bror i restauranten uden at tage hende med på råd.

Lulu er gamer og har mange følgere i den virtuelle verden. I virkeligheden har hun ansvaret for at få sine små tvillingebrødre trygt frem og tilbage mellem deres fraskilte forældre. Samtidig får hun mere og mere ondt i maven.

Erwin er pensioneret militærmand og sørger hver fredag aften for at komme med varm mad til nogle hjemløse veteraner, der holder til i parken. Denne fredag skal han mod sædvane selv stå for madlavningen.

Efterhånden som handlingen skrider frem, finder læseren ud af de forskellige personers indbyrdes relation. Personerne i bogen finder også ud af noget vigtigt undervejs.

Himlen over København er til trods for sin lette og muntre tone en bog, der tager fat på en række rigtig tunge emner. Personskildringerne er skarpe – man ser de enkelte personer for sig og føler med dem, mens de kæmper for at forsøge at løse de problemer, de står lige midt i.

Bogen minder læseren om, at selv om vi allesammen har travlt med vores eget, så er det vigtigt også at se og lytte og lægge mærke til, hvordan andre går rundt og har det – ikke mindst dem, vi har tættest på. Himlen over København er en både underholdende og tankevækkende roman.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *