Fars dreng

farsdreng

Jeg har læst Fars dreng af Emelie Schepp.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Seksårige Jonathan ringer til sin far, der er ude at handle. Jonathan er bange. Han hvisker til sin far, at der er en fremmed mand i deres hus. Da faderen når hjem, er både Jonathan og manden væk.

Henrik Levin og Mia Bolander fra politiet bliver sat på sagen og indleder jagten på den forsvundne dreng. Anklager Jana Berzelius er også tilknyttet sagen. Der er noget, der tyder på, at Jonathans forsvinden har noget med familiens fortid at gøre, og Jana, der selv har en traumatisk og hemmelig fortid, involverer sig personligt og deltager aktivt i eftersøgningen.

Fars dreng er en nervepirrende historie. Hele følelsesregisteret er i spil, og man kan slet ikke holde ud at vente på, at  sagen bliver opklaret. Man læser og læser. Man holder vejret, man føler med personerne i romanen, og man overraskes af de drejninger, historien tager. Jeg har læst mange krimier det seneste års tid – mange gode krimier – og Fars dreng er helt sikkert en af de allerbedste.

Det er ikke uden grund, at Emelie Schepp to år i træk er blevet kåret som Årets Svenske Krimiforfatter, for huns skriver forrygende og er en mester til at skrue et plot sammen.

Læs mere om Fars dreng på Politikens Forlags hjemmeside.

Jeg har tidligere omtalt Ondt blod af Emelie Schepp her på bloggen.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Jeg har fluks fundet nummer 1 i serien, – det lyder bestemt som en krimiforfatter, der skal læses. Tak for anbefalingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *