Læst i juli

laestijuli

Her er den lille stak bøger, jeg har læst i juli måned.

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplarer.

Havets børn af Anna Ekberg er en både medrivende og hjerteskærende fortælling om uretfærdighed, vold og smerte – men også om kærlighed og håb. En virkelig spændende og gribende roman.

Vores vej af Klaus Møller handler om et helt almindeligt ungt par, der er i gang med at skabe en fælles tilværelse i en tid, hvor man gør op med gamle normer og mønstre. Romanen er et hyggeligt tilbageblik på en tid, hvor bofællesskaber og hønsestrik var almindeligt. Som at være der selv – igen.

Heroine af Mons Kallentoft og Markus Lutteman tager os med til Stockholmforstaden, Stallhagen, der styres af kriminelle bander. Politi, brandvæsen og ambulancer kører ikke ind i området længere. En rå og spændende historie.

Inden vi blev jeres af Lisa Wingate en hjerteskærende og gribende roman, der er bygget over den virkelige historie om børnehjemslederen Georgia Tann, der med hjælp fra en større netværk af korrupte læger, politifolk og dommere fik tusindvis af børn af enlige og/eller fattige forældre fjernet eller kidnappet  fra 1920 og helt frem til omkring 1950. Børnene blev anbragt på tvivlsomme, hemmelige børnehjem og fik nye navne og nye fødselsdatoer og blev senere mod betaling bortadopteret til velstillede familier.

At gå døden i møde – Livsfortællinger er skrevet af Kathryn Mannix, der er læge. Hun har i mange år arbejdet med uhelbredeligt syge og døende patienter. I bogen fortæller hun om en række af de mennesker, hun har mødt gennem sit arbejde. Det er meget forskellige beretninger om meget forskellige mennesker forskellige steder i livet og med meget forskellige måder at forholde sig til deres situation på.

Faktisk passer det ikke, at jeg har læst At gå døden i møde i løbet af juli. Jeg er bare blevet færdig med at læse den i løbet af måneden Jeg har været næsten tre måneder om at læse den. Jeg har læst et kapitel eller to ind imellem. Jeg havde behov for at tænke lidt over den enkelte livsfortælling, før jeg begyndte at læse den næste.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *