Fundet i havnen

fundetihavnen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Fundet i havnen af Heidi Amsinck. Bogen er den tredje i krimiserien om journalisten Jensen og kriminalkommissær Jungersen.

Jeg har tidligere anmeldt seriens to første bind, Mit navn er Jensen og Pigen. på billedet.

Sommervarmen ligger tungt over København,  da et lig uden hoved dukker op i havnen. Jungersen får sagen, netop da han er på vej på ferie sammen med kone og børn.

Et andet sted i byen forsvinder den syriske  flygtning Aziz, der er chauffør for folketingsmedlem Esben Nørregaard. Esben beder sin gamle ven, Jensen om at kigge på chaufførens forsvinden uden at involvere politiet.

Er der en sammenhæng mellem den forsvundne chauffør og liget i havnen? Endnu en gang mødes Jungersen og Jensen via de sager, de arbejder på. De har ellers i nogen tid forsøgt at holde sig fra hinanden.

Jeg har for længst indrømmet, at jeg først og fremmest holder af at læse denne krimiserie, fordi jeg er nysgerrig efter at høre mere om de to hovedpersoner og deres indbyrdes relation. Det er spændende i sig selv. Kombineret med  en kringlet kriminalsag, bliver det hele ekstra spændende. Jeg synes godt om seriens uhøjtidelige sprog og rå humor. Jeg kan lide det farverige persongalleri. I det hele taget kan jeg lide serien og glæder mig til næste bind. Især efter at have læst slutningen på Fundet i havnen, som jeg synes, er den hidtil bedste bog i serien.

Læs mere om Fundet i havnen hos Gutkind.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *