Lalandia

lalandia

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Lalandia af Jens Vilstrup.

Toms forældre har en drøm. De vil flytte væk fra hjemmet i Greve. De vil flytte på landet. Til Lolland. Få lys og luft og mulighed for at lade kreativiteten blomstre.

Tom er til gengæld ikke vild med flytningen. Han føler sig ikke hjemme på Lolland og savner de gamle kammerater.

For at få et tiltrængt tilskud til økonomien beslutter Toms forældre at få et plejebarn. Han hedder Nick og siger til at begynde med ikke et ord til nogen. Men efterhånden finder han sig til rette, og de to drenge nærmer sig hinanden. De har brug for hinanden i en kaotisk hverdag med mobning i skolen og problemer derhjemme. De bliver hinandens faste holdepunkt. De står sammen som brødre.

En del år senere rejser den voksne Tom til Thailand for at finde Nick. Han er bekymret for, at Nick skal være kommet ud i alvorlige problemer, men han vil gøre alt, hvad han kan, for at redde sin bror.

Lalandia er en rå men også rørende roman om to drenge, der bliver påtvunget hinanden. De knytter sig til hinanden og vil efterhånden hver især gå gennem ild og vand for den anden.

Jeg har været helt opslugt under læsningen af Lalandia. Det er en meget rørende socialrealistisk fortælling om en opvækst i Udkantsdanmark, om drømme, svigt, sammenhold og broderskab. Bogen er blændende skrevet i et rammende, blomstrende og humoristisk sprog. De knivskarpe beskrivelser af steder og især mennesker fik mig gang på gang til at trække på smilebåndet. Persongalleriet er farverigt og meget troværdigt. Alt i alt er Lalandia en fremragende læseoplevelse – på samme tid humoristisk, nænsom og dybt alvorlig.

Læs mere om Lalandia hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *