Forbrydelsens sind

forbrydelsenssind

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Forbrydelsens sind af Tine Wøbbe og Mette Brandt-Christensen i samarbejde med Kristina Antivakis.

Fra bogens bagsidetekst:

I Forbrydelsens sind fortæller otte volds- eller drabsdømte deres historie. Om gidseltagning, seksuelle overgreb, stalking, væbnet bankrøveri, knivoverfald og drab. Fælles for dem alle er, at de er blevet mentalundersøgt og lever med psykisk sygdom.

De otte dømte tager os med tilbge til deres barndom og ungdom, de fortæller om vold og misbrug og reflekterer over, hvad der fik dem på afveje. De fortæller om deres følelser og beslutninger i tiden omkring forbrydelsen, og de sætter ord på deres tanker om straf, anger og en mulig fremtid.

Med udgangspunkt i hver enkelt af de otte fortællinger optrevler retspsykiater og næstformand i Retslægerådet Mette Brandt- Christensen og rets- og chefpsykolog ved Psykiatrisk Center Sct. Hans Tine Wøbbe forbrydelsens sind. De giver et unikt indblik i deres arbejde med nogle af landets farligste kriminelle og forsøger at besvare, hvorfor det for nogle ender så galt.

Forbrydelsens sind giver et både gribende og interessant indblik i, hvad der kan ligge bag, når et menneske begår alvorlige forbrydelser. Beskrivelserne af de otte dømte og deres ofre er skrevet med stor empati og respekt overfor de involverede. Det er en bog, der gør læseren lidt klogere på, hvad der kan udløse alvorlige forbrydelser og hvad, der forhåbentlig kan være med til at forebygge gentagelser eller nye forbrydelser. En bog man slet ikke kan undgå at blive berørt af.

Læs mere om Forbrydelsens sind hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *