Pilgrim

pilgrim

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Pilgrim af Jens Henrik Jensen. Bogen er den sjette i Oxen-serien.

Fra bogens bagsidetekst:

Selv længe efter opklaringen af en række krigsveteraners voldsomme død, bliver sagen ved med at kaste lange skygger ind over den tidligere jægersoldat, Niels Oxen, og hans makker i PET, Margrethe Franck.

Tynget af skyldfølelse over at have slået uskyldige ihjel er Oxen forsvundet ud på en måneder lang vandring, mens Franck rager uklar med ledelsen og bliver suspenderet.

Da den forhenværende PET–chef Axel Mossman rækker ud efter deres hjælp til en simpel opgave, ligner det en kærkommen afveks­ling fra alle spekulationer.

Jeg er stor fan af bøgerne om Niels Oxen, og har glædet mig meget til at læse Pilgrim. Bogen har overgået mine høje forventninger. Den er velskrevet og spændende hele vejen igennem. Jeg holder mere og mere af seriens gennemgående karakterer, efterhånden som jeg lærer dem bedre at kende. Karaktererne udvikler sig hele tiden, og det er interessant hen ad vejen at blive præsenteret for nye facetter. Det har været meget vanskeligt – for ikke at sige nærmest umuligt – at lægge bogen fra sig. Jeg synes, at Pilgrim er den bedste af Oxen-bøgerne indtil videre. Jeg håber, at der kommer flere.

Jeg har tidligere anmeldt seriens fem første bøger: De hængte hunde, De mørke mænd, De frosne flammer Lupus og Gladiator. De tre første bøger udgør Danehof-trilogien.

Læs mere om Pilgrim hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *