De mørke mænd

demoerkemaend

Jeg har læst De mørke mænd af Jens Henrik Jensen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

De mørke mænd er andet bind i Danehof- trilogien og dermed en fortsættelse af De hængte hunde .

Krigsveteranen Niels Oxen lever i skjul på et afsides beliggende dambrug i Jylland, hvor han går den ældre ejer til hånde. Han lever i konstant alarmberedskab, fordi han bærer på en hemmelighed, der holder ham i live, men som også kan slå ham ihjel.

Drabet på en museumsinspektør bliver startskuddet til en række voldsomme hændelser.

Margrethe Franck, der er Oxens gamle makker fra PET, finder frem til ham, og de to beslutter sig for at tage kampen op mod magtens mørke mænd. For Niels Oxen er der kun to muligheder: gå til grunde – eller gå til angreb.

De mørke mænd er mindst lige så spændende som De hængte hunde. Der er fuld knald på begivenhederne fra start til slut. Undervejs lærer læseren den sympatiske hovedperson en lille smule bedre at kende – små brikker til det puslespil, der udgør hans fortid, dukker op bogen igennem. Jeg må på nuværende tidspunkt erklære mig for trofast fan af Oxen, og jeg kan slet ikke vente med at læse mere om ham i den næste bog i serien.

oxenboxen2

Hele Danehof-trilogien findes samlet i Oxen Boxen.

Læs mere om Oxen Boxen på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *