Bjørn

bjoern

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Bjørn af Iben Mondrup. Bogen er tredje og sidste bind i Tabita-trilogien.

Tabita er på vej til Upernavik for at gense sin mor, Abelone. Hun tror, at Abelone er den eneste familie, hun har tilbage i landet. Hun ved ikke, at hendes lillebror, Vittu, også befinder sig i Grønland. I 15 år har Tabita troet, at Vitus er død, men han lever.

Berthel, Tabitas adoptivfar er ved at gøre regnskabet op i sit ægteskab med Eva. Berthel og Evas samliv er voldsomt præget af den skæbnesvangre beslutning, de tog om at tage de to små grønlandske børn med til Danmark. De lever nu i en glædesløs hverdag præget af skyld og skam, indtil Berthel tager beslutningen om at rejse tilbage til Grønland for at finde sine voksne børn.

Jeg har været fuldstændig opslugt under læsningen af Bjørn og har læst den nærmest i ét stræk. Det er en utrolig stærk fortælling om at stå ved de valg, man træffer i livet. Og om at forsøge at leve med andres valg. En fortælling om kærlighed og svigt.

Bogen har lige som de første to bind i trilogien gjort et stærkt indtryk på mig. Den har kaldt mange følelser frem. Det er en bog, jeg slet ikke er færdig med, selv om jeg har læst de sidste linjer. Abelone, Tabita og Vitus tager jeg med mig. Bjørn er en gribende historie og en stor læseoplevelse.

Jeg har tidligere anmeldt trilogiens første to bind Tabita og Vittu.

Læs mere om  Bjørn hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *