Kommandantens sekretær

kommandantenssekretaer

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Kommandantens sekretær af Pam Jenoff.

Vi befinder os i  Polen i 1939. Nittenårige, jødiske Emma Bau har kun været gift med Jacob i tre uger, da tyskerne invaderer Polen. Jacob er nødt til at gå under jorden, og Emma ender ligesom hendes forældre i den jødiske ghetto i Krakow. Med hjælp fra modstandsbevægelsen lykkes det hende dog snart at flygte til den frie del af byen. Her skifter hun til en  dækidentitet. Hun er nu ikke længere jødiske Emma. Hun er ikkejødiske Anna Lipowski og bor hos Jacobs tante Krysia.

Ved en middag hos Krysia bliver Anna præsenteret for den tyske kommandant Richwalder. Han bliver tiltrukket af hende  – og hun af ham. Han tilbyder hende jobbet som sin sekretær, og hun accepterer tilbuddet i håb om at få adgang til oplysninger, der kan gavne modstandsbevægelsen.

Som dagene går, bliver forholdet mellem kommandanten og hans sekretær mere og mere kompliceret, og Anna tvinges til at træffe beslutninger, der kan risikere at afsløre hendes sande identitet og bringe dem, hun elsker, i alvorlig fare.

Jeg har været fuldstændig fanget ind af historien om Emma, der blev til Anna. Bogen er velskrevet og karaktererne meget troværdige. Kommandantens sekretær er en både barsk og rørende fortælling om krig og kærlighed, mod og vilje til  at ofre sig i et højere formåls tjeneste. En stærk og medrivende roman om et mørkt kapitel i historien.

Jeg har tidligere anmeldt Hittebarnets historie og Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff.

Læs mere om Kommandantens sekretær hos Alpha Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *