City

city

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst City af Jesper Stein. Bogen er syvende bind i krimiserien om Axel Steen.

Fra bogens bagsidetekst:

Axel Steen er tilbage i Københavns politi som ekspert i efterforskningsmetoder efter et ophold på Cambridge University. Da den unge kriminalpsykolog Maj Lund henvender sig med et ønske om at tale med nogle af landets mest forråede forvaringsdømte om skam og samvittighed, er han skeptisk, men det ændrer sig, da han ser hende i aktion. Hvad er det, hun kan? Og hvorfor er hun særligt optaget af serievoldtægtsforbryderen Stilladsmanden, som Axel Steen fældede for otte år siden?

Samtidig på Amager Strand har PET arrangeret et møde med en mand, der har trukket et blodigt spor gennem Axel Steens tilværelse. Alt går galt, og et opgør er uundgåeligt.

Mens begivenhederne tager fart, vandrer Axels tanker mod en solbeskinnet sommer i 80’ernes Risskov, tæt på hans barndomshjem. Viktoria blev Axels vindue til en nærhed, han ikke har kendt før, men hun har et skrøbeligt sind, og deres møde får skæbnesvangre konsekvenser for dem begge.

City er en virkelig spændende og lidt anderledes krimi, som jeg har haft svært ved at lægge fra mig. Som en kontrast til det rå og hårdkogte får læseren denne gang lov til at lære en mere følsom og sårbar side af Axel Steen at kende. Det giver hele historien en ekstra dimension og gør den både rørende og ekstra interessant. City er overraskende og spændende nyt i serien om Axel Steen.

Jeg har tidligere anmeldt, Rampen, Solo og Ædru af Jesper Stein.

Læs mere om City hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *