De siger jeg er psykopat

desigerjegerpsykopat

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst De siger jeg er psykopat af Tine Wøbbe i samarbejde med Kristina Antivakis.

Fra bogens bagsidetekst:

Psykopater fines i alle samfundslag – i magtfulde chefstillinger, i almindelige job, på offentlig forsørgelse og i fængslerne. I de mest tragiske tilfælde har mennesker med dyssocial personlighedsstruktur stået bag nogle af danmarkshistoriens mest makabre drabssager.

Men hvem er de mennesker? Hvad rummer de, og hvad gemmer der sig bag deres facade? Hvordan er det at leve som psykopat?

I De siger jeg er psykopat fortæller to kvinder og fire mænd om deres liv med dyssocial personlighedsstruktur, deres til tider voldsomme vrede, manglende forståelse for andre menneskers følelser og ligegyldighed over for samfundets love og regler. Alle seks færdes iblandt os i samfundet, nogle med domme bag sig, andre ikke. Fælles for dem er, at de giver os et unikt indblik i deres verden og fokus på livet som psykopat.

De siger jeg er psykopat er en bog, der slet ikke kan undgå at gøre indtryk på læseren. Bogen giver et interessant men også skræmmende indblik i, hvad psykopati egentlig indebærer. Der er uden tvivl tale om mennesker, som man ikke ønsker at lægge sig ud med, men også om mennesker, der har fået en hård start på livet på den ene eller anden måde. Deres sind er blevet, som det er, af en grund. Det fremgår også af de seks personers beretninger, at de på mange måder selv føler sig belastet af den dyssociale personlighedsstruktur. Det er ikke noget let og enkelt liv. Der er mange udfordringer – både for dem selv og deres omgivelser. En meget interessant og velskrevet – men barsk – bog.

Jeg har tidligere anmeldt Forbrydelsens sind af Tine Wøbbe og Mette Brandt-Christensen i samarbejde med Kristina Antivakis.

Læs mere om De siger jeg er psykopat af Tine Wøbbe i samarbejde med Kristina Antivakis hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *