De heldige

deheldige

Jeg har læst De heldige af Georgia Hunter.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Fortællingen tager sin begyndelse i Polen i foråret 1939, hvor læseren møder familien Kurc, der er samlet for at fejre den jødiske højtid pesach. Tre generationer  er samlet – alle undtagen den mellemste søn, Addy, der opholder sig i Frankrig. Familien spiser, hygger sig sammen og forsøger at lade være med at tænke på krigen, der rykker tættere og tættere på. Den dag er de lykkeligt uvidende om, hvad familien skal gennemgå de kommende syv år.

Mens krigen raser, spredes familien for alle vinde, mens de hver især kæmper for at overleve trods umenneskelig vilkår. For dem alle gælder, at de nærer et brændende ønske om, at familien en dag må blive samlet igen.

Georgia Hunter var femten år, før hun fandt ud af, at hun er efterkommer af polske jøder. Hun fattede interesse for sin families historie og gik i gang med det kæmpestore arbejde det var, at stykke den sande historie sammen bid for bid. Det arbejde er der kommet en helt enestående roman ud af.

De heldige er en utroligt rørende roman. Jeg har været tabt for omverdenen, mens jeg har læst den. Den er simpelt hen så medrivende og svær at lægge fra sig. Hele følelsesregisteret har været på overarbejde. Georgia Hunter er en mesterlig fortæller, hun fortæller sin families historie stærkt og bevægende, og tager læseren med helt ind i personernes inderste. De heldige er en barsk og voldsom Holocaust-beretning, men også en rørende og smuk historie om håb, kærlighed, sammenhold og styrke.

Læs mere om De heldige hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *