Inde i husene

indeihusene

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Inde i husene af Grit Niklasson.

Fra bogens bagsidetekst:

Umiddelbart ligner husene på Violvej i Thisted de fleste andre rækkehuse. Men hvad ved vi egentlig om, hvem der bor bag de lukkede døre?

Jamen det er jo ganske almindelige mennesker, tænker du måske. Som dig og mig, i en eller anden fase af vores liv, et eller andet sted i Danmark.

Den nysgerrige forfatter stopper dog ikke her. Hun inviterer os indenfor hos Lotte, Mike, Ivan, Susanne og de andre. I novellens stramme form får hun hver og én af beboerne til at fremstå klart og tydeligt, som det vi alle er – helt almindelige med en facade udadtil og et hjertekammer af hemmeligheder, som vi skærmer mod indsyn.

Jeg læste novellesamlingen i ét stræk. Da først jeg var begyndt at læse, kunne jeg ikke lægge bogen fra mig. Novellerne tegner fine små portrætter af mere eller mindre almindelige mennesker – på godt og ondt. Novellerne fletter sig lidt ind i hinanden, da beboerne i rækkehusene naturligvis interagerer mere eller mindre med hinanden. Det giver en rigtig fin sammenhæng i læsningen. En tankevækkende lille bog, som jeg har hygget mig med at læse.

Jeg har tidligere anmeldt Sjælenat af Grit Niklasson.

Læs mere om Inde i husene hos Amanda Books.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *