Sjælenat

sjaelenat

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sjælenat af Grit Niklasson.

Herluf dør på et hospice. Nu er hans sjæl hjemløs, og den søger hen til hospitalets fødeafdeling. Her er der seks fødsler i gang. Seks børn er ved at blive født. Der er seks familier med hver deres styrker og svagheder – muligheder og begrænsninger.

For den hjemløse sjæl er der seks mulige skæbner at vælge imellem. Sjælen kan se både tilbage og frem i tiden. Det, den ser, danner grundlaget for det vigtige valg, der skal foretages. Til hvilken familie skal den knytte sit næste liv? I løbet af denne ene nat skal beslutningen træffes.

At læse om de seks fødende kvinder og deres liv, familier og tanker er som at læse seks noveller. Hver enkelt historie er så fint fortalt og giver meget at tænke over. Hvornår er et liv værd at leve? Skal man være helt perfekt for at have ret til livet – og for at få et godt liv. Er det vigtigt at være perfekt, eller er det ligegyldigt, hvis bare man er elsket? Og hvem afgør egentlig hvad og hvem, der er perfekt? Spørgsmålene, der melder sig, er mange.

Sjælenat er en bog, der udenpå ikke gør meget væsen af sig. Den ser temmelig beskeden ud – lidt anonym. Men man skal ikke tage fejl. Det ydre står i stærk kontrast til det indre. For indeni har den meget på hjerte. Den er både velfortalt, medrivende og meget tankevækkende. Jeg har været helt opslugt af bogen og alle de spørgsmål, den rejser. Jeg tror, at Sjælenat er en af den slags bøger, der bliver ved med at rumstere i tankerne i lang tid.

Læs mere om Sjælenat hos Griffle.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *