Dagmars svære valg

dagmarssvaerevalg

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Dagmars svære valg af Gertrud Tinning. Bogen er en selvstændig fortsættelse af En uretfærdig tid, som jeg tidligere har anmeldt her på bloggen.

København 1913. Dagmar og Otto bor på Vesterbro. Otto er slagter, og Dagmar er bryggeriarbejder på Carlsberg. Dagmar har altid ønsket sig at få børn, men det er aldrig lykkedes. Otto  drømmer om at åbne sin egen slagterforretning, og det sparer parret op til.

En tidlig morgen finder Dagmar et nyfødt barn, der er anbragt i en skraldespand i baggården. Dagmar ser en mulighed for endelig at få det barn, hun så inderligt ønsker sig. Men kan hun bare tage barnet til sig? Hun ved jo ikke, hvem og hvor forældrene er.

Det er ikke nemt at skjule et nyfødt barn på Vesterbro, hvor væggene er tynde og naboerne nysgerrige. Alle ved mere eller mindre alt om hinanden. Dagmar søger råd hos sin kloge og handlekraftige veninde, Anna.

Anna er lærerinde og aktiv i kampen for kvinders stemmeret. Men som altid har hun både tid og vilje til at hjælpe sin veninde.

Dagmars svære valg er en medrivende roman om stærke kvinder, der kæmper for deres ret og deres drømme.

Jeg er simpelt hen så vild med de her to historiske romaner om stærke kvinder, der ikke lader sig kue. Jeg var glad for En uretfærdig tid, men synes faktisk, at denne fortsættelse  er endnu bedre. Karaktererne og miljøerne både i by og på land beskrives troværdigt og man har let ved at se det hele for sig. Jeg har virkelig nydt at læse Dagmars svære valg og anbefaler bogen på det varmeste til alle, der ligesom jeg holder af at læse en rigtig god historisk roman.

Læs mere om Dagmars svære valg hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *