Mand og barn

mandogbarn

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Mand og barn af Puk Qvortrup.

Vibe er alene med sin datter, Lærke. Sådan har det hele tiden været. De har det godt, men Vibe længes alligevel efter nogen at dele det hele med. En dag møder hun Adam, der lader til at være alle tiders fyr. De begynder at ses og bliver glade for hinanden. Da de har været kærester et stykke tid, inviterer Adam Vibe og Lærke med på en dejlig charterferie til Egypten.

Vibe har store forventninger til turen. Hun forestiller sig, hvordan de tre skal holde en perfekt ferie som en rigtig lille familie. Men det går ikke helt, som hun har forestillet sig. Det bliver vanskeligt for hende at holde den svære balance og føle sig som både en god kæreste for Adam og en kærlig og omsorgsfuld mor for Lærke. Vibe kommer i klemme i forsøget på at leve op til alle forventningerne – ikke mindst sine egne. Lærke kommer også i klemme. I virkeligheden kommer de alle tre mere eller mindre i klemme.

Mand og barn er en roman om den svære kunst at lykkes med at skabe en harmonisk sammenbragt familie. Det er en vigtig bog, der sætter fokus på en sammensat familiekonstellation, som rigtig mange af os bliver en del af på et tidspunkt. Puk Qvortrup spidder træfsikkert de små situationer, hvor det er så let at gå fejl af hinanden – men også de øjeblikke, hvor lykken blomstrer. En skøn og tankevækkende bog fuld af genkendelige episoder og følelser. Skynd dig at læse den.

Jeg har tidligere anmeldt Ind i en stjerne af Puk Qvortrup.

Læs mere om Mand og barn hos Politikens  Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *