Mirakelmanden

mirakelmanden

Jeg har læst Mirakelmanden af Julie Hastrup.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

Mirakelmanden er sjette selvstændige bind i serien om Rebekka Holm, der er drabsefterforsker ved Københavns Politi. Rebekka Holm er sygemeldt efter et overfald og savner sit arbejde. Hun keder sig og tager til Stockholm for at bo lidt hos sin svenske kæreste og kollega, Niclas.

Niclas er optaget af sin utrættelige, private efterforskning af, hvad der førte til hans kones uventede død nogle år forinden. Rebekka tilbyder at hjælpe ham, men han afviser at lade hende deltage. Rebekka begynder alligevel at undersøge, hvad der ligger bag dødsfaldet. Hun opdager, at Niclas ikke har fortalt hende hele sandheden om sit ægteskab, og det vækker hendes mistro.

Rebekka finder ud af, at Niclas’ afdøde kone, der var journalist, i al hemmelighed havde arbejdet på en historie om en række mennesker, der var forsvundet sporløst. Rebekka beslutter sig for at grave lidt i sagen.

Mirakelmanden er blændende godt skrevet. Selvom dele af handlingen udspiller sig en del år tilbage i tiden og i flere lande, står historien knivskarpt. Flere gange under læsningen blev jeg opmærksom på, at jeg sad og holdt vejret – så spændende er romanen. Behøver jeg næsten tilføje, at jeg glæder mit rigtig meget til næste bind i serien om Rebekka Holm?

Læs mere om Mirakelmanden på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *