Døden på stranden

doedenpaastranden

Jeg har læst Døden på stranden af Ann Cleeves.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Døden på stranden er første bind i en ny krimiserie af forfatteren bag tv-serierne Vera og Shetland.

Kriminalbetjent Matthew Venn er opvokset i et strengt religiøst miljø, som han forlod som ganske ung. Nu får han imidlertid en sag, der tvinger ham tilbage til det miljø, han har taget afstand fra.

Liget af en mand er fundet på stranden tæt på Matthews bopæl. Manden er dræbt af knivstik. Han har ingenting på sig, der kan fortælle noget om, hvem han er – eneste særlige kendetegn er en tatovering på halsen.

Matthew og hans team har ikke meget at gå ud fra, men kaster sig ihærdigt over arbejdet med at identificere den dræbte og finde morderen.

Døden på stranden er en rigtig hyggekrimi. Selv om bogen selvfølgelig handler om alvorlige forbrydelser, er den skrevet, så det aldrig for alvor bliver uhyggeligt – uden at det går ud over spændingen. På det punkt kan bogen sammenlignes med Elly Griffiths’ serie om Ruth Galloway. Persongalleriet virker lovende, og jeg glæder mig allerede til at vende tilbage til seriens stemningsfulde univers og lære især den sympatiske Matthew og den kontante Jen Rafferty fra hans team bedre at kende.

Læs mere om Døden på stranden hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *