Læst i april 2022

laestiapril2022

I løbet af april har jeg læst bøgerne på billedet. Som altid har jeg bevæget mig lidt rundt i forskellige genrer:

En drøm kan være så stærk af Thorstein Thomsen.

Marianne bliver født i en arbejderfamilie på Vesterbro i 1930. Fra hun er 11 år, har hun en drøm, der er så stærk, at den vil komme til at bestemme hendes liv. Hun vil være malerinde.

Marianne tegner og tegner, men hendes forældre bryder sig ikke om det. Kun hendes mormor støtter hende i de kreative udfoldelser.

Bogen skildrer Mariannes anstrengelser for at gøre sin drøm til virkelighed. Hun vil være malerinde, og hun sætter alt andet til side for at udleve sin drøm. Det er en fængslende historie om en kvindelig kunstners kamp for anerkendelse i en tid, hvor ligestilling mellem mænd og kvinder ikke ligefrem var fremherskende.

Huset på rivieraen af Natasha Lester fortælles i to tidsspor. Handlingen forgår delvis i Paris i årene 1939- 41 under den tyske besættelse. Den unge Éliane Dufort er i gang med at katalogisere Louvres kunstskatte. Hendes arbejde overvåges af tyske soldater.

Den anden del af handlingen udspiller sig i 2015 på Den Franske Riviera, hvor den australske modeekspert Remy Lang opholder sig. Hun bor i et skønt hus, hun har arvet, mens hun sørger over et stort tab, hun har lidt. I huset finder Remy en dag en liste over kunstværker, som blev stjålet under 2. Verdenskrig.

Huset på rivieraen er en meget fængslende roman, der byder på både krig og kærlighed. Begge bogens spor er fulde af drama, hemmeligheder og stormfuld kærlighed.

Det lille konditori i Paris af Julie Caplin er en skøn, munter og romantisk historie

Britiske Nina er den yngste i en søskendeflok på fire, og hun er træt af, at både hendes søskende og forældrene altid blander sig i alt, hvad hun foretager sig. De er så overbeskyttende. Hun vil gerne vise, at hun kan stå på egne ben. Så da hun får muligheden for at være assistent på et konditorkursus i Paris, griber hun chancen.

Fortabt af Linda Castillo er 13. bind i krimiserien om politichef Kate Burkholder, der har rødder i amishsamfundet.

En ung kvinde findes brutalt myrdet på et motel i Painter’s Mill. Politichef Kate Burkholder husker offeret fra tidligere og ved, at hun var født og opvokset i amishmiljøet. Kvinden hed Rachael Schwartz og forlod som ganske ung amishsamfundet. Hun var lidt af en rebel og kunne ikke indordne sig under de strenge regler, der kendetegner miljøet.

De forviste af Christina Baker Kline er en fængslende historisk roman, der skildrer et meget tungt og dystert kapitel i verdenshistorien.

Da den unge guvernante Evangeline bliver forført og gjort gravid af sin arbejdsgivers søn, bliver hun fyret fra sin stilling og sendt til det kummerlige Newgate-fængsel i London. Efter flere måneder i fangenskab bliver hun endelig dømt og sendt af sted til Van Diemen’s Land, som er en af Englands nye straffefangekolonier i Australien. Sammen med en række andre fanger skibes hun tværs over jordkloden på det tidligere slaveskib Medea. Fremtiden er usikker, men Evangeline ved én ting: Barnet, hun bærer på, vil blive født til søs.

Mor – et brøl, en sang , et suk af Rebecca Bach-Lauritsen og Charlotte Pardi er en skøn lille bog, der med få ord og fine illustrationer giver et kærligt bud på, hvad en mor er.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *