De forviste

deforviste

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg  har læst De forviste af Christina Baker Kline.

Fra bogens bagsidetekst:

Da den unge guvernante Evangeline bliver forført og gjort gravid af sin arbejdsgivers søn, bliver hun fyret fra sin stilling og sendt til det kummerlige Newgate-fængsel i London. Efter flere måneder i fangenskab bliver hun endelig dømt og sendt af sted til Van Diemen’s Land, som er en af Englands nye straffefangekolonier i Australien. Sammen med en række andre fanger skibes hun tværs over jordkloden på det tidligere slaveskib Medea. Fremtiden er usikker, men Evangeline ved én ting: Barnet, hun bærer på, vil blive født til søs.

Undervejs bliver Evangeline gode venner med Hazel, som er dømt for at stjæle en sølvske. Hazel er en dygtig jordemoder med viden om helbredende urter, og snart tilbyder hun sine tjenester til både de andre fanger og sømændene ombord i bytte mod andre tjenester.

Selvom Australien har været hjem for det aboriginske folk i mere end 50.000 år, opfatter den britiske regering i 1840’erne dem som en pestilens, der blot skal skaffes af vejen. Da Medea lægger til havn, er store grupper mennesker blevet fordrevet fra deres hjem, og landet er overtaget af hvide kolonister. En af de tvangsforflyttede er den forældreløse stammelederdatter Mathinna, hvis vej Hazel krydser.

De forviste er en fængslende historisk roman, der skildrer et meget tungt og dystert kapitel i verdenshistorien. Det skærer i hjertet at læse om disse kvindeskæbner. Historien er mesterligt fortalt. Man ser det hele for sig. Man mærker hovedpersonernes fortvivlelse og håbløshed – og beundrer deres styrke og sammenhold. En gribende og medrivende roman, som jeg anbefaler til alle, der holder af en god og velfortalt historisk roman.

Jeg har tidligere anmeldt Pigen uden navn af Christina Baker Kline.

Læs mer om De forviste hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *