Huset på rivieraen

husetpaarivieraen

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Huset på rivieraen af Natasha Lester. Romanen er inspireret af virkelige hændelser.

Huset på rivieraen fortælles i to tidsspor. Handlingen forgår delvis i Paris i årene 1939- 41 under den tyske besættelse. Den unge Éliane Dufort er i gang med at katalogisere Louvres kunstskatte. Hendes arbejde overvåges af tyske soldater. Tyskerne ved ikke, at Éliane forstår tysk, og at hun holder øje med, hvilke kunstværker de stjæler til deres egne private samlinger. Éliane giver oplysninger om tyverierne videre til den franske modstandsbevægelse og løber dermed en stor risiko.

Den anden del af handlingen udspiller sig i 2015 på Den Franske Riviera, hvor den australske modeekspert Remy Lang opholder sig. Hun bor i et skønt hus, hun har arvet, mens hun sørger over et stort tab, hun har lidt. I huset finder Remy en dag en liste over kunstværker, som blev stjålet under 2. Verdenskrig. Remy bliver meget overrasket over at finde et maleri, hun kender vældig godt, på listen. Maleriet hang på hendes børneværelse hjemme i Sydney.

Huset på rivieraen er en meget fængslende roman, der byder på både krig og kærlighed. Begge bogens spor er fulde af drama, hemmeligheder og stormfuld kærlighed. Bogens karakterer er troværdige og hele fortællingen både gribende og medrivende. De to tidsspor flettes sammen lidt efter lidt og samles til sidst på fineste vis. En meget vellykket roman.

Jeg har tidligere anmeldt Den hemmelige arv af Natasha Lester.

Læs mere om Huset på rivieraen hos Alpha.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *