En drøm kan være så stærk

endroemkanvvaeresaastaerk

Reklame – indlæg i samarbejde med Lydbogormen.dk

Jeg har læst En drøm kan være så stærk af Thorstein Thomsen (People’s).

Marianne bliver født i en arbejderfamilie på Vesterbro i 1930. Fra hun er 11 år, har hun en drøm, der er så stærk, at den vil komme til at bestemme hendes liv. Hun vil være malerinde.

Marianne tegner og tegner, men hendes forældre bryder sig ikke om det. Kun hendes mormor støtter hende i de kreative udfoldelser.

Da hendes mormor dør, efterlader hun sig et testamente. Marianne bliver betænkt med størstedelen af arven, og der bliver kun en mindre del til hendes mor. Forældrene bliver vrede og skuffede og smider Marianne ud hjemmefra.

Hun er kun 16 år og står nu helt alene, og aner ikke, hvad hun skal stille op. Hun får hjælp af sin mormors sagfører, og fire år senere begynder hun på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Bogen skildrer Mariannes anstrengelser for at gøre sin drøm til virkelighed. Hun vil være malerinde, og hun sætter alt andet til side for at udleve sin drøm. Det er en fængslende historie om en kvindelig kunstners kamp for anerkendelse i en tid, hvor ligestilling mellem mænd og kvinder ikke ligefrem var fremherskende. Romanen er speciel på den måde, at historien fortælles til og ikke af hovedpersonen. Det giver hele fortællingen et tvist, at man på den måde ser på hovedpersonen fra en anden synsvinkel. Udefra. Jeg synes, at denne lille distance giver et meget klart billede af, hvem Marianne er. En meget velskrevet roman og en rigtig god læseoplevelse.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *