Læst i februar 2022

laestifebruar22

I løbet af februar har jeg læst bøgerne på billedet. Som altid har jeg bevæget mig rundt i forskellige genrer.

Sommerfugleæsken af Santa Montefiore er en rigtig dejlig slægtsroman fuld af drama og romantik. Den handler om kærlighed først og fremmest men også om skuffede forventninger, snærende bånd, og om frihed til at være den, man er.

Lovløs af Line Holm og Stine Bolther er andet selvstændige bind i serien om politihistoriker Maria Just. De to forfattere er gode til at bygge en historie op, der er spændende og samtidig giver anledning til, at læseren må tage stilling til et regulært dilemma eller to. Lovløs handler blandt andet om hævn og selvtægt og om at bøje en regel i ny og næ i den gode sags tjeneste.

Lalandia af Jens Vilstrup er en meget rørende socialrealistisk fortælling om en opvækst i Udkantsdanmark, om drømme, svigt, sammenhold og broderskab. Bogen er blændende skrevet i et rammende, blomstrende og humoristisk sprog. De knivskarpe beskrivelser af steder og især mennesker fik mig gang på gang til at trække på smilebåndet. Persongalleriet er farverigt og meget troværdigt. Alt i alt er Lalandia en fremragende læseoplevelse – på samme tid humoristisk, nænsom og dybt alvorlig.

Den forsvundne by af Camilla Sten er super spændende, gribende og ret så nervepirrende. Et mysterie fra fortiden vækkes til live, da en dokumentarfilminstruktør går på jagt efter sandheden om sin families tragiske skæbne. Historien fortælles i to spor – Dengang og Nu. Efterhånden som fortællingen skrider frem, flettes de to spor sammen, og der tegner sig et billede af nogle meget dystre hændelser. Den forsvundne by er en af den slags bøger, jeg helst ikke vil læse, når jeg er alene hjemme. Camilla Sten forstår at skrive en både fængende og fængslende spændingsroman.

Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson.

Vilma er bare 13 år, da hendes mor får konstateret uhelbredelig kræft. Lægerne skønner, at moderen har mellem et halvt og fire år tilbage at leve i. Nu hvor Vilmas liv egentlig mest skulle dreje sig om veninder, kærester, fester, sjov og ballade, flytter alvoren, sygdommen og døden ind. Hun ved, at hendes mor skal dø, moderen ved det også selv. De forholder sig til realiteterne, alt imens de prøver at leve i en så normal hverdag som muligt.

Tænk ikke på mig er en datters afsked med sin mor. Et ærligt, kærligt og værdigt farvel. En beretning om sygdom og død, tab og sorg – men også en fortælling fuld af liv og kærlighed.

Det lille hotel i Lobster Bay af Annie Robertson er en super sød, charmerende, romantisk og sjov roman. Det var lige præcis sådan en let og hyggelig læseoplevelse, jeg trængte til. Romanen kan med sin lethed og sødme give en grå og trist dag lidt kulør. Det lille hotel i Lobster Bay er en skøn lille perle for alle, der nyder en god feel good roman.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *