Tænk ikke på mig

taenkikkepaamig

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson.

Vilma er bare 13 år, da hendes mor får konstateret uhelbredelig kræft. Lægerne skønner, at moderen har mellem et halvt og fire år tilbage at leve i. Nu hvor Vilmas liv egentlig mest skulle dreje sig om veninder, kærester, fester, sjov og ballade, flytter alvoren, sygdommen og døden ind. Hun ved, at hendes mor skal dø, moderen ved det også selv. De forholder sig til realiteterne, alt imens de prøver at leve i en så normal hverdag som muligt.

I bogen skildres hele forløbet frem til tiden efter moderens død. Det er en skildring fuld af sorg og kærlighed, alvor og latter. Det hele er så fint og ærligt beskrevet – også de “forbudte” følelser som vrede, utålmodighed, afmagt og afstand.

Det har været en stærk oplevelse at læse bogen. Min egen mor døde af samme sygdom som Vilmas mor. Hun hed også Solveig som Vilmas mor. Jeg var 30 år, da min mor døde, og jeg kan huske, at jeg syntes, at det var alt, alt for tidligt for mig at skulle undvære hende. Vilma var blot 18 år, da hun mistede sin mor – jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på, hvor svært det må være.

Tænk ikke på mig er en datters afsked med sin mor. Et ærligt, kærligt og værdigt farvel. En beretning om sygdom og død, tab og sorg – men også en fortælling fuld af liv og kærlighed. Bogen er velskrevet, vigtig og vedkommende, og jeg vil anbefale den på det allervarmeste.

Læs mere om Tænk ikke på mig hos Gutkind Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *