Lovløs

lovloes

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Lovløs af Line Holm og Stine Bolther. Bogen er andet selvstændige bind i serien om politihistoriker Maria Just.

Under opgravningen af døde mink i Vestjylland finder man skelettet af en kvinde i jorden. Det anslås, at skelettet har ligget der i årtier. Politiet sender sagen videre til Politimuseet i København, hvor den lander hos Maria Just.

Politiet er under stort pres over hele landet. Mange politifolk har forladt styrken på grund af utilfredsstillende arbejdsvilkår. Da drabschefen ved Københavns politi bliver kørt ned under en løbetur, bliver Mikael Dirk presset til at påtage sig chefposten under hans fravær. Sammen med makkeren Frederik Dahlin kaster Mikael sig ind i kampen for at finde føreren af den bil, der påkørte drabschefen.

Snart efter ryster endnu et attentat mod en politimand hele korpset. Mikael får hjælp til opklaringen af sagen fra uventet side. Hjælpen kommer fra Maria, der ellers har nok at gøre med at komme til bunds i historien bag fundet af skelettet. Er der en forbindelse mellem de to sager?

Jeg har været spændt på, om denne nye bog af Holm og Bolther kunne leve op til den første. Og det kunne den så afgjort. De to forfattere er gode til at bygge en historie op, der er spændende og samtidig giver anledning til, at læseren må tage stilling til et regulært dilemma eller to. Lovløs handler blandt andet om hævn og selvtægt og om at bøje en regel i ny og næ i den gode sags tjeneste. En  rigtig god læseoplevelse som jeg kan anbefale til alle, der kan lide en krimi med kød på.

Jeg har tidligere anmeldt det første bind i serien, For barnets bedste.

Læs mere om Lovløs hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *