Ude i kulden

udeikulden

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Ude i kulden af Linda Castillo. Bogen er tolvte bind i krimiserien om politichef Kate Burkholder, der har rødder i amishsamfundet.

Da amishmanden Adam Lengacher og hans børn en vinterdag er ude på en kanetur, ser de en bil, der er kørt fast i sneen. I bilen finder de en bevidstløs og forkommen kvinde. Adam Lengacher får fat i politichef Kate Burkholder. Da hun kommer frem til uheldsstedet opdager hun, at den forulykkede kvinde er én, hun kender. Hun hedder Gina Colorosa, og hun og Kate har gået på politiskolen sammen og været nære veninder.

Det viser sig imidlertid, at Gina er eftersøgt for drab. Gina erklærer sig uskyldig og påstår, at det er falske anklager fremsat af korrupte kolleger. De vil lukke munden på hende, fordi hun ved for meget om deres ulovlige handlinger.

Mens Kate hvirvles ind i de voldsomme begivenheder omkring Gina, må hun tage ting i sin fortid og sit liv i øvrigt op til fornyet overvejelse.

Jeg nyder virkelig at læse Linda Castillos amishkrimier, og Ude i kulden er den bedste, jeg har læst indtil videre. Linda Castillo skriver, så man er fanget af historien fra første til sidste side. Ude i kulden er virkelig spændende, og læseren får lov til at lære nye sider af den sympatiske og handlekraftige Kate Burkholder at kende. Jeg holder meget af det univers, Linda Castillo har skabt i sine amishkrimier, og jeg glæder mig til næste bind i serien.

Jeg har tidligere anmeldt niende bind i serien På afveje, tiende bind I al hemmelighed og ellevte bind Vanæret.

Læs mere om Ude i kulden hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *