Sølvtøj og sød musik

soelvtoejogsoedmusik

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Sølvtøj og sød musik af Ewa Klingberg. Bogen er andet selvstændige bind i Huskvarna-serien. På samme måde som den første bog i Huskvarna-serien foregår Sølvtøj og sød musik i to spor i hver sin tid.

I 1874 løber den unge Mathilda hjemmefra. Hun stikker af for at undgå at blive gift med en mand, hun ikke selv har valgt. Hendes forældre har lovet hende bort til en ældre enkemand. Men Mathilda vil det anderledes.

Kort efter Jeanettes mands begravelse beder hans mor om lov til at flytte ind i et anneks hjemme hos Jeanette. Jeanette er ikke meget for det men kan ikke rigtig få sagt fra. Egentlig er det hendes hensigt at sælge huset og for at blive klar til det, går hun i gang med at rydde op på loftet. Der finder hun nogle gamle sager, der afslører ting fra en svunden tid.

De to historier flettes efterhånden sammen.

Jeg glædede mig på forhånd til at læse Sølvtøj og sød musik, fordi jeg hyggede mig gevaldigt med at læse den først bog i serien. Men jeg må indrømme, at jeg blev en lille smule skuffet.

Historien om Mathilda kommer godt fra start, men jeg synes, at den taber pusten på vejen og mister noget troværdighed. Jeanettes historie fanger mig aldrig rigtig. Jeg synes ikke, at jeg kan fornemme, hvem hun egentlig er. Det sammen gælder de øvrige karakterer i bogens nutidige spor. De står ikke rigtig tydeligt for mig. Sølvtøj og sød musik har absolut underholdningsværdi, men i mine øjne når den slet ikke samme niveau som den første bog i serien.

Jeg har tidligere anmeldt første bind i serien Kræmmerfund og kærlighed.

Læs mere om Sølvtøj og sød musik hos Gads Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *