Ni liv

niliv

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst Ni liv af Emelie Schepp. Bogen er sjette bind i krimiserien om Jana Berzelius.

En uhyggelig video deles på YouTube. Man ser en ung mand. Han er forslået og har sprængstoffer spændt fast til kroppen. Politiet finder frem til stedet, hvor filmen er optaget, og hvor manden befinder sig. Desværre kommer de for sent. Den unge mand er død. Han identificeres som medlem af banden Komados. Han er det fjerde bandemedlem, der er blevet dræbt i løbet af kort tid.

Anklager Jana Berzelius er tilknyttet sagen, der efterforskes af Mia Bolander og hendes nye makker Patrik Wiking. Opklaringsarbejdet besværliggøres af, at ingen i det kriminelle miljø har lyst til at snakke med politiet. Ingen har hørt eller set noget.

Også denne gang går begivenhederne nervepirrende tæt på Jana Berzelius personligt. Endnu en gang bliver hun konfronteret med oplevelser og personer fra sin fortid, som hun af al magt forsøger at gøre endeligt op med.

Ni liv er en hamrende spændende, god og velskrevet krimi. Tempoet er højt og begivenhederne dramatiske. Der er meget på spil. Det er fuldt fortjent, at Emelie Schepp hele tre gange er blevet kåret som Årets svenske krimiforfatter.

Jeg har tidligere omtalt Ondt blod og Fars dreng og Mester Jakob af Emelie Schepp.

Læs mere om Ni liv hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *