Pigen fra det store hvide skib

pigenfradetstorehvideskib

Reklame – bog modtaget som anmeldereksemplar fra Bog&idé. Indlægget indeholder reklamelinks.

Jeg har læst Pigen fra det store hvide skib af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa.

I januar 1951 stævner hospitalsskibet Jutlandia ud fra Langelinie mod Korea. Ombord på skibet befinder sig nogle af Danmarks dygtigste læger og sygeplejersker. Blandt sygeplejerskerne er Molly. Hun har traumatiske oplevelser i bagagen. Seks år tidligere – på dagen for Danmarks befrielse – var hun med til at behandle døende og hårdt sårede. Desuden blev hun selv udsat for et brutalt overfald, der satte sine dybe spor. For Molly bliver arbejdet på Jutlandia en flugt fra fortiden.

I Korea har den 11-årige pige Yun også været udsat for forfærdelige oplevelser. Hun har mistet både hjem og familie i sin lille landsby i Nordkorea og har begivet sig ud på en farefuld færd mod syd.

I romanen følger læseren skiftevis Molly og Yun. På et tidspunkt flettes deres historier sammen, da de møder hinanden under dramatiske omstændigheder.

Pigen fra det store hvide skib er en både barsk og rørende historie. Den beskriver krigens rædsler, ondskab og konsekvenser. Men den fortæller heldigvis også om næstekærlighed, godhed og venskab. Det er en meget fin historie med et vellykket samspil mellem historiske fakta og fiktion. Romanens karakterer er meget forskellige og meget troværdige. Jeg har nydt at læse denne velskrevne roman og er endda blevet en lille smule klogere på den rolle, hospitalsskibet Jutlandia spillede under Koreakrigen. Jeg anbefaler bogen på det varmeste.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *