For barnets bedste

forbarnetsbedste

Bog modtaget som anmeldereksemplar.

Jeg har læst For barnets bedste af Line Holm og Stine Bolther.

Maria Just arbejder som historiker på Politimuseet i København. Hun er ved at forberede en udstilling om uopklarede mordsager gennem 100 år, da generalsekretæren for Røde Kors findes myrdet.

Efterforskerne Dirk og Dahlin arbejder på sagen. Det er første gang, de to arbejder sammen. De er meget forskellige og skal nu spore sig ind på hinanden samtidig med, at de arbejder på sagen, der har stor bevågenhed både fra pressen og fra politisk hold.

Under Marias arbejde med at forberede udstillingen på museet, opdager hun en mulig forbindelse mellem den verserende efterforskning og et gammelt uopklaret dobbeltmord i Hellerup. Snart er hun hvirvlet ind i opklaringen af mordsagen, der trækker tråde både til magteliten og til et meget skamfuldt kapitel i vores historie.

Hold da op, hvor har jeg været opslugt af denne her krimi. Den er supergodt skrevet og virkelig spændende. Derudover sættes der fokus på et meget prekært emne. Læseren tvinges til at tage stilling til, hvor meget ulykke det egentlig kan medføre, når voksne, magtfulde mennesker træffer vigtige beslutninger på børns vegne. Når man fortæller, at noget er for barnets bedste, er det ikke nødvendigvis altid sandt. For barnets bedste er en superspændende krimi med højt tempo og stof til eftertanke. Jeg ser frem til at læse mere af Holm og Bolther. Der må bestemt være noget at glæde sig til – det nye krimi-makkerpar er i hvert fald kommet ualmindeligt godt fra start.

Læs mere om For barnets bedste hos Politikens Forlag.

Du vil måske også synes om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *