Læst i august

laestiaugust

I løbet af august har jeg bl.a. læst de fire rigtig, rigtig skønne bøger på billedet.

Bøgerne er modtaget som anmeldereksemplarer.

Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard er en roman, der fortalt med et barns stemme sætter fokus på, hvor hjerteskærende svært det er at navigere i livet, når man mangler omsorg og gode rollemodeller og er overladt til selv at finde ud af, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

Romanen er fiktion men med afsæt i forfatterens egen opvækst.

Lone Star af Mathilde Walter Clark er en roman om en far og hans datter og om alt det, der skiller dem – afstanden, sproget og ikke mindst faderens nye kone, der ikke er, som folk er flest. Men også om alt det, der binder dem sammen.

Lone Star er en velfortalt, ærlig og meget rørende fortælling om blod, der er tykkere end vand og om at se sin barndoms helt med voksne øjne – og forstå, tilgive og elske uden forbehold.

Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe af Agnès Martin-Lugand er en charmerende og rørende roman om at miste og sørge, lære at leve med sorgen som følgesvend – og måske endda tro på lykken igen. Bogen er en rigtig lille perle, som jeg læste nærmest i ét stræk.

Guds bedste børn  af Morten Pape er en historie om utilpassede unge. De har alle odds imod sig og kæmper hver især en håbløs kamp mod den tunge sociale arv, svigt, misbrug, systemet, hinanden og ikke mindst egne, indre dæmoner.

Jeg har været fuldstændig opslugt af denne enestående historie fra et hårdkogt, dysfunktionelt, racistisk og voldeligt miljø. Mange følelser har været i spil under læsningen – lige fra håb, medfølelse og indignation til afmagt, forfærdelse, vrede og afsky. Guds bedste børn er en helt fantastisk velskrevet, socialrealistisk roman, som jeg vil anbefale på det allervarmeste. Den er simpelt hen fremragende.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Det er faktisk alle fire bøger jeg har lyst til at læse. Tak for anmeldelserne! Jeg er klar til at dykke ned i dem 🙂
    Og god weekend til jer, Randi!
    Kh Nana

    1. Alle fire bøger kan anbefales – de er meget forskellige men alle rigtig gode og læseværdige. God læselyst – og rigtig god weekend til jer på Ravnegård!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *