Lupus

lupus

Jeg har læst Lupus af Jens Henrik Jensen.

Jeg har modtaget bogen som anmeldereksemplar.

Lupus er et selvstændigt bind i serien om Niels Oxen og kan læses uafhængigt af bøgerne i Danehof-trilogien.

Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille og noget isoleret liv i sin lejlighed i Vangede. Hver anden weekend har han besøg af sin søn. Han vil så gerne etablere en god relation til drengen, men det er svært.

Da tidligere PET-chef Axel Mossman kontakter Oxen og beder ham om at tage til Jylland for at kigge efter en ældre mand, der er forsvundet fra sit hjem, ser han en mulighed for at slå opgaven sammen med en lille ferietur med sønnen, og de tager afsted til Harrild Hede. Det er observeret ulve i området – et dyr der fascinerer Niels Oxen.

Turen bliver dog andet og mere end bare et par rolige feriedage – snart er Oxen dybt involveret i en sag, hvor begivenheder fra hans tidligere makker Margrethe Francks fortid dukker op – sagen er farlig og fyldt med gamle hemmeligheder.

Lupus er en meget velkomponeret og spændende roman, som jeg har været meget optaget af. Personskildringerne i romanen beskriver en broget flok og er ualmindeligt præcise og troværdige. Bogen er mit første møde med Jens Henrik Jensens forfatterskab, og jeg glæder mig meget til at læse flere af hans bøger. Først og fremmest skal jeg så hurtigt som muligt læse de tre første bøger om den meget sympatiske Niels Oxen.

Læs mere om Lupus på Politikens Forlags hjemmeside.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

    1. Det er ikke så tosset at finde ud af, at en forfatter, man lige har opdaget, har skrevet en hel masse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *