Eksem og eksem er to ting

atopisk eksem

Bloggeren Lea Hvidt deltager i en kampagne for en ny serie af plejeprodukter til atopisk hud. I et blogindlæg skriver hun: “Jeg har sagt ja til at teste denne eksembehandlende creme fordi, at Rosa-Lia, ligesom rigtig mange andre børn, lider en lille smule af Atopisk eksem også kaldet børneeksem. Rosa-Lia er på ingen måder hårdt ramt, hun har aldrig kløet og er heller ikke irriteret af det.”

Jeg er naturligvis glad på Lea Hvidts datters vegne for, at hun ikke har kløe og irritation i huden – men har hun så egentlig atopisk eksem?

Jeg bliver en lille smule ked af det, når den hudsygdom, der har sat dagsordenen for mit liv på den virkelig negative måde, bliver fremstillet som et lillebitte problem, man næsten ikke mærker og som let kan løses med en tube håndkøbscreme. Sådan er det desværre ikke altid.

Mit eget eksem har i en efterhånden meget lang periode drillet mig ekstra meget. Lige meget hvad jeg prøver af plejeprodukter og behandling, så er der ikke rigtig nogen bedring at spore. Det er nok derfor, jeg bliver så provokeret.

Mit indlæg er ikke ment som kritik af Lea Hvidt eller hendes blogindlæg – bare udtryk for frustration over en hudsygdom, der optræder i forskellige sværhedsgrader og som fylder alt, alt, alt for meget i mit liv.

Billedet af en af buketterne fra min fødselsdag får lov til at ledsage mit indlæg som symbol på, at der heldigvis også er meget at glæde sig over midt i al elendigheden.

Du vil måske også synes om

4 kommentarer

 1. Jeg forstår så glimrende din frustration. Jeg tror det har noget at gøre med, at folk helst vil have sat en diagnose på alt, også de mere ubetydelig ting, for at få det til at lyde lidt mere interessant.
  Lidt lige som med, at kollegerne ringede ind og meldte sig syge af influenza, når det bare var en forkølelse.
  Er det fordi, det er vinter, du er ekstra plaget, eller er der en generel forværring af dit eksem?

  1. Du har nok ret i den analyse.
   Mit eksem lader sig ikke påvirke så meget af årstiden. Det lever sit eget liv, og lige nu er jeg åbenbart rendt ind i en langvarig periode, hvor det er lidt til den tunge side. Heldigvis kan den slags perioder pludselig afløses af gode perioder – det håber jeg også bliver tilfældet denne gang 🙂
   Jeg har lige forsøgt at lægge en kommentar til dit indlæg om vintergækker – jeg kan stadig ikke få lov.

   1. Underligt, altså! Og jeg kan intet stille op mod det selv, for jeg har ikke ændret noget ved opsætningen. Har du overvejet et eller andet om tredjepartscookies? Det var jo mit problem, viste det sig.

    1. Jeg må bare blive ved med at prøve – der er en anden blog, hvor jeg heller ikke kan kommentere mere – så problemet må ligge hos mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *