Nybagte boller og hjemmelavet syltetøj

Jeg bagte jo i går, og resultatet af mine anstrengelser blev, som det skulle være.

Jeg er gået over til næsten udelukkende at bage boller af den slags dej, man bare rører sammen, lader hæve 5-6 timer og sætter på bagepladen med en ske. Det går lynhurtigt. Ingen æltning. Man får ikke dej på fingrene. Det kan ikke være nemmere, og resultatet bliver faktisk altid godt.

Jeg varierer bollerne lidt ved at give dem forskellige former for drys ovenpå. Min favorit er blå birkes, Henrik kan allerbedst lide græskarkerner, andre foretrukne drys er majsgryn eller solsikkekerner.

Til bollerne blev der taget hul på et glas hindbærsyltetøj, som jeg lavede forleden. Jeg laver aldrig store portioner syltetøj. For det første spiser vi meget lidt af det. For det andet vil jeg ikke bruge konserveringsmidler. Onde tunger spøger ellers med, at i vores alder, har man brug for alle de konserveringsmidler, man kan få. Men her i huset foretrækker vi at gå udenom den slags. Så jeg fryser vores dejlige, økologiske bær fra haven i portioner på  500 g. Det er lige passende til et mellemstort glas syltetøj.

Gem

Du vil måske også synes om

8 kommentarer

  1. Åh, der er ikke noget der slår en nybagt bolle.
    Jeg kan se i indlægget nedenunder, at du anbefaler økologisk gær. Jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har prøvet det (hvorfor ved jeg faktisk ikke), men det vil jeg da. Jeg bager efterhånden så sjældent, fordi jeg jo kun er mig selv, og jeg kommer bare til at spise det hele 😉

    1. Eva : Nej, så kan jeg godt forstå, at der ikke skal bages så tit – men du skulle nu alligevel prøve gæren fra Skærtoft Mølle 🙂

  2. Ja, sådan er vi jo så forskellige – jeg laver så meget af alle mulige sylterier, at jeg simpelthen ikke gider have arbejdet mere end én gang. Jeg tror så heller ikke, at Atamon er skadeligt, men jeg ved godt, at mange helst undgår det. Faktisk kurerede midlet Johns svampede storetånegl i løbet af tre uger. Det var et råd, han fik af sin svigermor. Den negl havde været grim, tyk og gul i årtier, men der skulle altså bare lidt Atamon til, som man duppede på med en vattot en gang i døgnet.

    1. Ellen : Ja, jeg har godt hørt, at Atamon kan kurere svamp, og det er da også fint, men indvortes har jeg ikke fidus til det. Som du siger, så er vi mennesker forskellige og har forskellige holdninger og Gudskelov for det – det ville da være lige kedeligt nok, hvis vi var ens hele banden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *