Syrnede grøntsager

Fermentering eller syrning er en gammel metode til at gøre madvarer langtidsholdbare.

Lige nu er det meget moderne igen. Alle taler om, hvor sundt og lækkert det er at spise mælkesyregærede grøntsager.

Jeg har lige haft lejlighed til at kigge i en bog, der giver et fint indblik i, hvad syrning er, hvordan man gør, og hvorfor syrnede madvarer er sunde.

Syrn selv af Karin Bojs giver grundig vejledning i, hvordan man kommer i gang med selv at syrne grøntsager samt opskrifter på retter, som de syrnede grøntsager passer til. Der er også anvisning på, hvordan man starter en god surdej og opskrift på et surdejsbrød af rug og byggryn.

Bogen er meget inspirerende og alene billederne gør, at man får lyst til at kaste sig ud i at syrne grøntsager. Jeg har i hvert fald planer om, at det skal prøves af snarest. Måske skulle jeg vove det ene øje og prøve at syrne nogle af de dejlige, økologiske rødbeder, vi har i haven.

Læs mere om Syrn selv her.

Du vil måske også synes om

2 kommentarer

  1. Selvfølgelig kender jeg ordet og at noget kan være ‘syrnet’ men har alligevel ikke før hørt, at man ‘syrner grønsager’. Jeg vil kigge på dit link og finde ud af mere, for det ville da være en fin variant til alt det, man er så vant til.

    1. Ellen : Jeg er enig med dig med hensyn til ordet syrne – men bortset fra det, har jeg fået lyst til at forsøge mig med nogle af opskrifterne i bogen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *