Så er der snart nybagt brød

Det er bagedag i dag. Rugbrødene begyndte jeg på i går – processen strækker sig jo over et par dage, når man bruger surdej. Jeg bager rugbrød med omkring 12 dages mellemrum. Det er fast rutine.

Når jeg nu alligevel skal i gang med mel og kerner, kan jeg lige så godt bage en plade boller også. Bolledejen står og hæver nu og er klar til at komme i ovnen henad aften. Jeg bruger økologisk gær fra Skærtoft Mølle, det giver dejen den mest fantastiske duft – for slet ikke at tale om smagen af det færdigbagte brød. Før jeg begynde at bruge gær fra Skærtoft, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at sådan en lille klump gær kunne gøre sådan en forskel. Men det er bare noget helt andet – og meget bedre.

Du vil måske også synes om

5 kommentarer

  1. Det havde jeg nu alligevel ikke regnet med … at gær kunne gøre så stor en forskel. Jeg har helt bevidst ikke købt økologisk gær, fordi jeg gik ud fra, at gær er gær!

    1. Ellen : Jeg havde heller ikke regnet med, at der var en forskel, der kunne registreres via sanserne, men det er der. Dejen dufter simpelt hen så godt, når den står og hæver – lidt af æbler – ikke af gær. Brødets smag er også markant bedre med denne gær – jeg kan ikke lige sætte ord på forskellen i smagen – den er bare bedre. Vil du prøve økologisk gær, vil jeg anbefale dig at købe den fra Skærtoft Mølle, for den er fremstillet på en anden måde end anden gær – hvis du vil vide mere om det, kan du læse om det på Skærtoft Mølles hjemmeside. Jeg plejer at købe gæren i Irma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *